Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Passende laadoplossingen voor Vereniging van Eigenaren

Terug naar nieuwsoverzicht
Passende laadoplossingen voor Vereniging van Eigenaren
NieuwsPassende laadoplossingen voor Vereniging van Eigenaren
Ga terug
E-Mobility
08 / 01 / 21

Passende laadoplossingen voor Vereniging van Eigenaren

Elektrische rijden zit in een versnelling

Naar verwachting zijn er in 2025 in Nederland één miljoen elektrische auto’s. De regering wil bovendien dat alle nieuw verkochte auto’s vanaf 2030 emissie loos rijden. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de luchtkwaliteit dan rijden op benzine of diesel. Zeker als je rijdt op duurzaam opgewekte energie. Ook kan elektrisch rijden financieel aantrekkelijk zijn. De aanschafprijzen van elektrische auto’s worden steeds aantrekkelijker en het laden van je elektrische auto op een eigen parkeerplaats is vaak voordeliger dan op straat. De enige stap die je daarvoor nog moet zetten is het aanschaffen van je eigen laadoplossing.

VvE aanpak

Als je in een VvE woont, kan het plaatsen van een laadpunt op een gezamenlijke parkeervoorziening vragen oproepen bij je als EV-rijder of bij de andere leden van de VvE. BlueJack heeft de nodige kennis en ervaring opgedaan om te komen tot een toekomstbestendige aanpak voor het plaatsen van laadinfrastructuur bij een woonsituatie waar een VvE aanwezig is. In een dergelijke situatie doorloopt een expert van BlueJack een viertal stappen met (een vertegenwoordiging van) de VvE waarbij er verschillende keuze worden doorgenomen.

Stappenplan

Stap 1 gaat over de verschillend laadoplossingen die je als VvE aan kunt schaffen. Naast verschillende modellen, is er ook nog de keuze voor een “domme” of “slimme” laadoplossing.

Stap 2 gaat over het installeren van een laadpunt. Bij de installatie van één of meerdere laadpunten is de locatie van het laadpunt, de constructie van het gebouw en de complexiteit van de elektrotechnische installatie belangrijk.

Stap 3 gaat over de mogelijkheden van financiering van de installatie en het laadpunt. Bij het kiezen van het juiste financieringsmodel kun je afweging maken over de (verhouding tussen) de éénmalige kosten en de periodieke kosten.

Stap 4 betreft het maken van afspraken binnen de VvE. Het is namelijk verstandig om de afspraken tussen e-rijders en VvE vast te leggen.

 

Wil jij ook een laadpunt binnen de VvE?

BlueJack helpt je graag verder bij het vinden van de juiste laadoplossing die past bij de VvE.Neem hiervoor dus gerust contact met ons op!

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie