Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Wees er snel bij! Subsidie voor de elektrische bestelbus

Terug naar nieuwsoverzicht
Wees er snel bij! Subsidie voor de elektrische bestelbus
NieuwsWees er snel bij! Subsidie voor de elektrische bestelbus
Ga terug
Regelgeving
04 / 12 / 20

Wees er snel bij! Subsidie voor de elektrische bestelbus

Goed nieuws voor ondernemers. Vanaf komend voorjaar kunnen ondernemers tot €5.000,- euro subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een elektrische bestelbus. De subsidie bedraagt 10% van de netto catalogusprijs tot een maximum van € 5.000,- euro per elektrische bestelbus. Het maximale aantal subsidieaanvragen per bedrijf bedraagt 300 elektrische bestelauto’s per jaar. Iedere bestelbus moet een minimale actieradius van 100 kilometer hebben. Het subsidieplafond voor 2021 is vastgesteld op € 22 miljoen euro. In combinatie met de subsidie kunnen bedrijven ook gebruik maken van fiscale instrumenten, zoals de milieu-investeringsaftrek om de aanschaf van een schone bus aantrekkelijk te maken. Bij doorverkoop binnen 3 jaar moet de verkregen subsidie wel weer deels weer worden terugbetaald.

Zero emissiezone

In het klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 zo’n 30 Nederlandse steden een zero emissiezone invoeren voor stadslogistiek. Daarbij is ook afgesproken dat er ondersteuning komt voor bedrijven die in een dergelijke zone moeten zijn voor hun werk. De nieuwe subsidieregeling richt zich dan ook op emissieloze bedrijfsauto’s in de klasse N1 en deels N2 (tot 4.250 kilogram). Voor zwaardere bedrijfsauto’s (N2-klasse vanaf 4.250 kilogram en N3-klasse) wordt een aparte stimuleringsregeling voorbereid. De nieuwe subsidieregeling loopt tot en met 2025. Er is in totaal € 185 miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van schone bestelbussen. De komende jaren loopt het subsidiebedrag terug omdat er steeds meer en goedkopere elektrische bestelbussen op de markt komen.

Je eigen laadpaal?

BlueJack is momenteel hard aan het werk om zoveel mogelijk elektrische bestelbussen en reguliere voertuigen te voorzien van een laadpaal op de zaak of thuis. Want de bouwvakker of de koerier die zijn bestelbus mee naar huis neemt, wil die bij zijn huis ook kunnen opladen. Heb je advies nodig over een laadpunt aan huis of bij je bedrijf? BlueJack regelt alles voor je van advies tot installatie, en uiteraard hebben wij daarna 24/7 service mocht er iets aan de hand zijn met je laadpunt. Benieuwd? Neem dan contact met ons op!

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie